Vés al contingut

throes and the shine

Los tres componentes de Throes + The Shine utilizan cada impulso de creatividad para construir un estilo único, que cataliza en una infecciosa energía que empapa sus directos. Oriundos de Oporto (Portugal) y Luanda (Angola), basan su sonido en una fusión que comenzó mezclando kuduro, música originaria de Angola y rock, y continuó expandiéndose hasta alcanzar influencias de multitud de culturas, de África a Europa, pasando por el Caribe, Asia y EEUU. Dance, riffs afro-rockeros y tropical bass también viajan en su nave. Las sonoridades electrónicas más vanguardistas y las ancestrales africanas se mezclan con potentes letras rapeadas y cautivan al público más joven de grandes festivales. Por eso, están en el line up del Primavera Sound de Portugal y han cerrado algunas veladas de otros como Vodafone Paredes de Coura. Throes + The Shine siempre han equilibrado la balanza entre lo frenético y desbordante de sus directos y sus letras con la elegancia y lo cuidado de sus diseños y producciones. En su cuarto trabajo discográfico, “Enza”, la alianza con Sony Music permitió al trío llegar a un nuevo nivel de calidad y madurez sonora. Además, en 2020, fueron finalistas en el Festival RTP da Cançao, la fase previa para representar a Portugal en Eurovisión. En 2024 la banda presenta en directo “Kalunga”, su nuevo álbum repleto de vibrantes sencillos como “Larga”, “Drena” o “Tá Queimar”.

Hip Horns Brass Collective

Porta sota el braç una poderosa posada en escena i una estètica moderna i innovadora de la mà de músics que venen de treballar amb artistes de la talla de C. Tangana o Nathy Peluso. Un homenatge al jazz amb base a Nova Orleans, barrejat amb la cultura internacional del hip-hop, sense renunciar gens ni mica al groove.

Un any frenètic els ha portat a treure un enorme homenatge al desaparegut MF Doom (Brassvilliany, Say It Loud Records, 2023), publicar diversos singles (Bram! & Mulligan, Say It Loud Records, 2023) i col·laborar en estudi i en directe amb artistes com Escandaloso Xpósito, Las Ninyas del Corro o Ana Tijoux, a més d’una agenda de més de 25 directes a escenaris com el Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz o La Mercè de Barcelona.

2024 serà l’any del seu primer LP, que està a punt de veure la llum, i del qual ja han publicat dos singles. El primer, “Vitamina”, amb l’espectacular cantant i emcee veneçolana Cecé. El segón, “Quimbombó”, on fusionen els sons de New Orleans i el Carib, de la mà de la plana major de la música cubana resident a Barcelona a través de la seva col·laboració amb Tumbakin.

lapili dj set

Lapili (Ciudad Real, 1994) triunfó en Factor X y se bajó del torbellino del éxito para labrarse una carrera en la industria de la música. Tras trabajar en Ghana o Londres, publica ‘Piligrossa’, su primer disco. Artista multidisciplinar que aborda diferentes aspectos como la música, la danza o el arte textil, es responsable de la fiesta Bompa Party y de la marca de ropa upcycle Hand made by Lapili.

Belén natalí

Genniknows

Nyiskels

Nyiskels és un projecte que neix a l’Esmuc i té com a eix vertebral el Hip Hop; fusionat amb altre gèneres com el funk o el jazz. En un inici simplement era per satisfer inquietuds musicals però poc a poc ha anat agafant una dimensió més gran a la vegada que s’ha començat a colaborar amb MCs i altres instrumentistes externs. El concert és bàsicament de composicions pròpies i alguna versió sumat a un directe dinàmic i potent però a la vegada sofisticat per a tots els públics.

Jaume Barri

ANIMACIÓ PER A LA MAINADA… I MÉS GRANDETS

Es tracta d’un espectacle d’animació familiar i participatiu en el qual, mitjançant tot tipus d’estils musicals, es convida al públic a ballar i jugar tot potenciant les relacions entre les persones.

Xaquemata

La bella Italia y el sur de España traen a este dúo de djs y promotoras que, cuando suben a la cabina, hacen que los ritmos más agitados del globo se apoderen de ellas y del público. Xaquemata, el b2b que La Nao y Eme R crearon a la par que daban forma a sus fiestas de A·Bundah, es un viaje musical por Latinoamérica, África y la península ibérica, trayendo al club una combinación sonora de funk, dembow, kuduro, latin club y otros géneros que ponen al público en una posición de entrega total al baile.

Vibes and stuff

@vibes.and.stuff.collective és el que van pensar aquests dos Dj’s i col·leccionistes originals de Badalona, @dimas_xesco i @dj.pol__p.funk a l’hora de triar un nom fresc i amb groove.

Aquesta unió sorgeix de la necessitat d’aportar un concepte de festa diferent.

Una descàrrega successiva de perles “Black music” són el botí que carreguen a les seves maletes com cercadors de tresors: Soul, Reggae, Funk, Jazz, Latin, Hip-Hop, Disco, Boogie, House… fan de VIBES & STUFF un espectacle sonor on el ball està assegurat!

Saiqel dj

Les influències del projecta artístic de Saiqel deejay les trobem en els seus inicis com a percussionista seduït per músiques d arrels africanes i ritmes llatins i tropicals.Incansable explorador de noves sonoritats i amb inquietud i sensibilitat per altres cultures musicals, les sessions són un viatge sonor on convergeixen diferents estils, ens aquesta sessió tindrem la col·laboració de TRIVNV i ONEBASS els seu costat. Criteri, qualitat i elegància musical en majúscula

aguilart

Aguilart és el salt musical a un format de Dj, punxant un ventall de temes que transiten el downtempo amb folklore gallec i de la Índia, dancehall, drum and bass. Resumit tot en una electrònica genuïna, ballable i suau, amb una dinàmica ascendent que fa vibrar al públic.

trivnv

“Global Underground Clubbing Sounds”

Trivnv és un selector musical la carrera del qual s’ha forjat a partir de la seva passió per les músiques emergents i un expert en fusionar la rica herència de l’afrodiàspora amb el so avantguardista de l’escena underground del Regne Unit. Els seus sets, plens d’energia i diversitat, transporten els oients des de les pistes de ball de Sud-àfrica, Ghana, Angola i Brasil als clubs més innovadors de UK, barrejant gèneres com el global bass, Amapiano, Gqom, Funk Carioca o Tarraxo amb baixos profunds i ritmes trencats.

Trivnv converteix la pista de ball en un oasi on el seu so contundent i la seva capacitat per canviar BPMs i estils ofereixen una experiència que desafia fronteres i celebra la diversitat cultural, creant un espai on el mestissatge musical i el ball són protagonistes.

sabi b2b bobaloo

Som Bubaloo i Dj Savi, 2 amics apassionats per la música, amb fortes influencies per la música electrònica i sons més clàssics.

Aquesta vegada, us portem una sessió especial més dedicada a ritmes més llatins una mica oblidats en la ciutat de Girona: cumbias, guguanco, samba, ballenatos, fins  arribar al afrobeat o l’electroswing

la cara b

@lacara.b col·leccionistes i selectores, ens mou la clave, la campana i els ritmes llatins passant per referents com Celia Cruz, Rubén Blades i la Sonora Ponceña. Fem rodar vinils en format LP i 7” des del 2018 amb l’objectiu d’apropar la música que ens fa vibrar